Vízszerelés Budapest, vízszerelő, gázszerelő

Vízszerelés Budapest, vízszerelő, gázszerelő

Vízszerelés Budapest, vízszerelő, gázszerelő

Hogyan küszöböld ki, hogy ne kelljen folyton fűtésszerelőt hívni? Fűtésszerelő Budapest egész területén

2020. október 16. - SEOattila

Hogyan küszöböld ki, hogy ne kelljen folyton fűtésszerelőt hívni? Fűtésszerelő Budapest egész területén

Fűtésszerelő titkos fegyvere: a réz
Újra október van, hamarosan indul a hivatalos fűtési szezon. Nagyon gyakran előfordul, hogy pont akkor hibásodik meg a fűtési rendszer, mikor beköszönt az igazi hideg időjárás. Ezt senki nem köszöni meg, sem a ház hőre sérülékeny falai, sem a ház lakói.
A következő kérdés magtól értetődő: mi a teendő a fűtési rendszer meghibásodásakor? Javasolt már az alapoknál keresni a hibát, de még jobb előre gondolkodni, és mindent megtenni, hogy ne is következzen be. Már a ház építésekor szem előtt kell tartanunk a legfontosabb tényezőt, vagy rosszabb esetben figyelni kellett volna rá. Hosszú távon akkor járunk a legjobban, ha a legjobb módszert alkalmazzuk a tartós fűtési rendszer felépítésénél, és erre egy kicsivel többet kell költeni: ez nem más, mint a rézcső, ami egy megbízható, minőségi anyag. Nem csak a fűtési rendszer lesz hálás ennek az anyagnak, hanem a házon belüli vízszállításra is ez a legalkalmasabb kémiai szempontból. A rézcsövek már a XX. században is nagy kedvencei voltak az építkezőknek, de a 2000-es évektől végképp átvették a vezetést otthonainkban – és erre nyomós okuk van. Garantálható a zökkenőmentes hétköznapi élet, ha rézcsöveket használunk, alkalmazásuk ugyanis európai szabvány mentén történik, így bátran megbízhatunk ebben a sokak által használt, korrekt rendszerben. Széles körben elterjedt anyag a réz mind a fűtés, mind a vízrendszer területein, így nem kell aggódnunk amiatt, hogy esetleg hiánycikk lesz. Egyszerűen alakíthatók és könnyen bővíthetők. Akit esetleg mélyrehatóbban, szakmai szemmel is érdekel a témakör, az keresse a rézcsöveket MSZ EN 1057:2006+A1 szabványkód alapján.
Tehát ha fűtésről beszélünk, kulcsszó a réz. Szigorúan és csakis! A rézre nem vonatkozik a mondás az el nem vesző, csak átalakuló anyagokról. Ebben az esetben még csak át sem alakul. A réz ugyanis nem rozsdásodik, hála a korróziótól való ellenállóságának. Míg más anyagokból készült csövek esetében van egy maximum hőérték, amit a cső még elbír, a rézcsőnél nem létezik ilyen. Abban az esetben, ha mindent tőled telhetőt megtettél, de mégis hideg van a lakásodban, hívj profi szakembert. Ha otthonodban padlófűtés van, még ha a hiba forrásában biztos is vagy, abban az esetben sem ess neki a padlóburkolatnak egyedül. De ha klasszikus radiátoros lakásod van, akkor is inkább egy szakértőt keress fel, minthogy egyedül vágj bele a munkálatokba. A megoldás kulcsa a megelőzés – és a réz!

A bejegyzés trackback címe:

https://vizszereles-budapest.blog.hu/api/trackback/id/tr7916241506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása