Vízszerelés Budapest, vízszerelő, gázszerelő

Vízszerelés Budapest, vízszerelő, gázszerelő

Vízszerelés Budapest, vízszerelő, gázszerelő

vízszerelés Budapesten

2020. október 05. - SEOattila

A főoldalunkon pár sort már írtunk a mosdó cseréről, de most készítettünk egy kicsit bővebb cikket, és némi leírást, ha otthon szeretne megpróbálkozni egy kis vízszereléssel. :)

A mosdó cseréjének a leggyakoribb kiváltó oka, az, hogy beleesik valami pl.: arcszesz, fém borotva, kölni, borotvahab és még sorolhatnám, de inkább nem teszem, ha ezek közül bele esik a mosdó kagylóba, akkor nagy valószínűséggel a mosdó el fog törni! Ilyenkor nem úgy kell elképzelni, hogy csavarostól kiszakad a falból a mosdó, de végül is bármilyen csoda előfordulhat. Hanem a bele eső tárgy csinál egy kb 10-20 Forintos méretű sérülést, ha nem szakad be a porcelán és nincsenek éles sarkak, csak kikagylósodik, azzal még ellehet lenni.

Viszont az a baj a porcelán mosdókkal, hogy kerámia, ami égetve van és folyamatos feszülés van benne, szóval ha keletkezik egy sérülés rajta, kipattan, kitörik, bármi, akkor ha nem is egyből de a porcelán külső behatás nélkül is tovább fog repedni és elkezd, úgynevezett bepókhálósodni, ami koránt sem szép állapot!

Amikor a Tulajdonos úgy dönt, hogy a mosdó megérett a cserére, végül is mindegy, hogy miért, törés vagy csak mert megunta vagy mert szeretne egy újat mert az szebb, a következőkre kell odafigyelni, ha úgy gondolja, hogy megpróbálkozik saját kezűleg a cserével és nem hív e miatt vízvezeték szerelőt!

A mosdóban van egy csaptelep, ha nem fali csapteleppel van szerelve a mosdó, tartozik hozzá még egy szifon is, ami csatlakozik a falban lévő lefolyó csőhöz, vagy falon kívüli szerelés esetén szemmel láthatólag a lefolyó csőhöz!


Pár pontban megpróbálom össze szedni, hogy mire is lesz szükség a szereléshez:

- felmosó vödör a szifon leszereléshez, hogy ne a földön folyjon szét a víz, azért pár rongy sem árt.
- fogok, villáskulcsok
- fűrészlap, a boltokban létező leges legkisebb görgős csővágó
- csavarhúzó, ha gumidugós a leeresztő szelep és a régit szeretné vissza tenni, akkor ott csavarozni kell.

Igény szerint az új mosdó mellé:

- szifon
- csaptelep
- mosdó tartó csavar

Most nézzük pár lépésben a szerelés menetét:

- megpróbáljuk a sarokcsapoknál elzárni a vizet, ha ez nem sikerül, akkor a vízóránál, ha ez sem sikerül akkor szólni kell a gondnoknak, hogy strangot kell zárni, de itt már érdemes egy vízvezeték szerelő segítségét igénybe venni, minden vízzárási próbálkozás után a csaptelepen keresztül ellenőrizzük, hogy sikeres e vízzárás.

- mindig kintről érdemes befelé haladni, így a legelső a szifon leszerelése, a biztonság kedvéért, hogy ne öntsük le magunkat, a már oda készített vödörbe öntsük bele a szifon tartalmát, ezt úgy tudjuk megoldani, hogy a szifon alját lecsavarjuk. Ha a szifont kézzel nem tudjuk szétcsavarni, használjunk fogót, ha a fogó sem használna, jöhet a fűrészlap és akkor le kell vágni a szifont, a függőleges és a vízszintes részénél is.

- amikor lekerült a szifon jöhetnek a sarokcsapokra felcsavart, csaptelephez menő flexibilis vagy fix száras csaptelep bekötőcső. Ilyenkor jól jönnek a plusz rongyok, mert a víz hiába van lezárva, a függőleges részben a víz benne marad. A csöveket leoldjuk a sarokcsapokról, ja és figyeljünk!!! mert nem elég csak a hideg vizet elzárni, csak abban az esetben, ha a csaptelepünk csak hideg vizes!

- amikor nincs már szifon, se csaptelep bekötve, akkor jó esetben a fal mentén a mosdónak jó mélyen felnyúlunk és keresünk a szélek irányában két rögzítési pontot, azokat addig lazítjuk, míg a csavarok le nem esnek. Ha ezek megvannak, akkor óvatosan meglehet próbálni a mosdót elhúzni a faltól.

Amennyiben a leírtak mind sikerültek, akkor az új mosdónál ugyan ezeket kell megcsinálni csak visszafelé, úgy, hogy építkezünk! És bentről haladunk kifelé, hogy ne legyünk saját magunknak útban.

A bejegyzés trackback címe:

https://vizszereles-budapest.blog.hu/api/trackback/id/tr6616228062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása